Afroditen jalan jäljissä

Viimeisen kesäkauden hääjuhlan jälkeen suuntasimme perheen kanssa lomalle Kreetalle. Saimme nauttia auringosta, merestä, uimisesta, hyvästä ruoasta ja kivoista kylistä teiden varsilla.  Tässä vaiheessa vuotta on hyvä henkäistä ja suunnata ajatukset jo tulevaan pikkujoulukauteen. Oikein, se on lähempänä kuin luulisikaan. Aika kivasti kalenteri tuntuu täyttyvän ja taitaa jälleen olla niin, että oman joulun laitto jää aika vähäiselle ja viime hetkeen. Mutta se on varmaan tuttua monelle perheelle. Haaveissa on rauhallinen joulun valmistelu,  jolloin on aikaa leipoa, valmistaa hyvää jouluista ruokaa, kokeilla uusia ideoita vanhojen perinteisten rinnalle ja koristella kotia. Silti se joulu on aina tullut ja joulun tunnelma, vaikka valmistelut ovat jääneet vähiin.

Pikkujoulun vietto työyhteisön kesken on aika suomalainen ilmiö. Suomen ulkopuolella pikkujouluja taidetaan viettää enemmänkin ystävien ja sukulaisten kera ja työporukassa vietetään muunlaisia juhlia. Suomessa onkin jo näkyvissä pikkujoulujuhlien muuttuminen teemoiltaan erilaisiksi, pois perinteisestä joulumuori ja -pukki teemasta. Pikkujoulut ovatkin muuttumassa enemmän työpaikan juhlaksi, joka nyt vain satutaan viettämään joulun alla.

Kesäinen hääkakku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajatuksissa voi vielä palata menneeseen kesään, jonka muistoja on mm yllä oleva hääkakku; päällä sokerikuorrute ja sisällä suklaamousse.  Eniten kuitenkin on mennyt kermakakkuja sekä erilaisia juustokakkuja keksipohjalla esim. valkosuklaajuustokakku ja siihen marjakastike, Nam.

 

Kaunista syksyä!