Pitopalvelu J. Sojakka

Pitopalveluyrittäjän arkea ja juhlaa

Olen toiminut pitopalveluyrittäjänä vuodesta 2005. Tässä blogissa haluan kertoa yrittäjän arjesta ja niistä juhlista, jotka auttavat jaksamaan sitä arkea, antaa vinkkejä tilaisuuksien järjestäjille, jakaa menuehdotuksia sekä sanoa muutama sananen sisustuksesta ja kattamisesta. Lisäksi tarkoituksena on testailla  mielenkiintoisia keittiön apuvälineitä ja esitellä kaikkea kaunista keittiöön.

Apunani toimii kotitestiryhmä sisältäen kaksi poikaa ( 2001 ja 2004 syntyneet) sekä aviomiehen. Kaikkein kriittisimmät arviot tuntuvatkin tulevan heiltä, on sitten kyse ruoasta tai muusta siihen liittyvästä. Yrityksen kiehumispiste sijaitsee kymmenen metriä kodistamme, joten koti ja työ nivoutuvat yhteiseksi solmuksi, jossa perheenjäsenien tuki on ehdottoman tärkeää.

Kodista ja työstä puhuttaessa, en voi olla mainitsematta rakennuksia, joissa ne sijaitsevat. Asumme vuonna 1896 valmistuneessa VR:n  vahtituvassa, joka alun perin on ollut kolmen perheen koti. Valmistuskeittiöni sijaitsee piharakennuksessa, joka ennen uutta elämäänsä modernina ammattikeittiönä toimi kahden perheen aittana ja liiterinä. Enkä varmasti voi olla kertomatta muutamaa sanaa asumisesta vanhassa rakennuksessa, sen verran oleellinen asia se on elämässäni.

Toivottavasti tapaamme näissä merkeissä useasti ja mielelläni otan vastaan asiallisen kommenttisi.